Oίνος ροζέ ξηρός – ΠΓΕ Μακεδονίας

Ο οίνος Ροζέ Φουντή παράγεται από σταφύλια της εκλεκτής ερυθράς ποικιλίας Ξινόμαυρο. Η πρώτη ύλη προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της Μακεδονικής γης και η οινοποίηση γίνεται στο οινοποιείο μας στην Στράντζα. Ο εκραγισμός ακολουθείται από εκχύλιση διάρκειας 20 ωρών. Στην συνέχεια το γλεύκος διαχωρίζεται από τα στέμφυλα και ζυμώνει σε θερμοκρασία 14 έως 16ο C. Η εμφιάλωση γίνεται μετά από ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 3 έως 4 μήνες. Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα. Αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Στο στόμα η έκρηξη αρωμάτων συνεχίζεται σε συνδυασμό με την δροσιά της ισορροπημένης οξύτητας.

Συνοδεύει: Καλοκαιρινά πιάτα λαχανικών. Τούρτες φρούτων καθώς και γλυκές πίτες. Πίνεται και ως απεριτίφ. Θερμοκρασία σερβιρίσματος 6-8ο C.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε