Oίνος ερυθρός ξηρός – ΠΟΠ

Το κρασί αυτό παράγεται από επιλεγμένους αμπελώνες που βρίσκονται στην περιοχή της Στράντζας στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας. Κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και θερμοκρασία ζύμωσης 25 έως 30οC. Παραμονή με τα στέμφυλα για περίπου 15 ημέρες ανάλογα με την χρονιά. Η γευστική ισορροπία και το στρογγύλεμα των τανινών επιτυγχάνονται με παλαίωση για 12 μήνες σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια και 36 μήνες τουλάχιστον στη φιάλη. Έντονο κόκκινο βαθύ χρώμα. Αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων με πινελιές κακάου και καφέ. Στόμα γεμάτο με καλά δομημένες τανίνες, πλούσιο σώμα και καλή επίγευση. Ένα τυπικό «vin de garde».

Συνοδεύει: Κρέατα σχάρας καθώς και κρέατα με πικάντικη σάλτσα. Συνοδεύει τέλεια παραδοσιακές πίτες Νάουσας. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου (18οC).

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε