«30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΞΙΑ»

Oίνος ερυθρός ξηρός – ΠΟΠ

Το 1992 η οικογένεια Φουντή βάφτισε "Ναουσαία" το πρώτο κρασί που κυκλοφόρησε ως Κτήμα Φουντή, ύστερα από 60 τότε, έτη χωρικής οινοποίησης, αρκετά για να της δώσουν την απαραίτητη εμπειρία ώστε να γνωρίσει, να αγαπήσει και να αφιερωθεί με απόλυτη αφοσίωση στην ποικιλία Ξινόμαυρο. Δίχως να παρεκκλίνει από τους στόχους της, που είναι η ανάδειξη των αυτούσιων χαρακτηριστικών της ποικιλίας Ξινόμαυρο, αναδεικνύοντας πάντα την πολυδιάστατη τυπικότητά του, η οικογένεια Φουντή με προσήλωση υπηρέτησε τις αξίες που έθεσε, για να δει σήμερα τα κρασιά της, με ναυαρχίδα τη "Ναουσαία", να ταξιδεύουν στα πέρατα της γης.

Η μορφή της "Ναουσαίας" με τη νυφική και γιορτινή φορεσιά της Νάουσας, υδατογραφία του Nicolas Sperling από το λεύκωμα του Μουσείου Μπενάκη "Ελληνικαί Εθνικαί Ενδυμασίαι", με την πάροδο των ετών κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων που αγαπούν αυτό που ονομάζουμε "καλό κρασί" και εννοούμε το κρασί που σε αυτό αντανακλάται ο τόπος από απ' όπου προέρχεται αλλά και ο δημιουργός του.

Η "Ναουσαία" είναι ένα κρασί που αντικατοπτρίζει το τυπικό Ξινόμαυρο Νάουσας. Τα σταφύλια για την παραγωγή του έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της οικογένειας Φουντή στην Στράντζα και ύστερα από την παραμονή του σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες και επιπλέον 18 μήνες στη φιάλη, είναι πλέον διαθέσιμο για την αγορά.

Το 2022 συμπληρώνοντας το Κτήμα Φουντή τα 30 έτη της λειτουργίας του, και παράλληλα τα 30 έτη της συνεισφοράς του στην Ελληνική οινική πορεία, προσδίδει στη "Ναουσαία" μία επιπρόσθετη αξία.

Ξεχωρίσαμε 2.000 φιάλες ως "επετειακές" για τους φίλους του Κτήματος και του Ξινόμαυρου και για το κοινό που εκτιμά ένα εξαιρετικό κρασί και θα ήθελε να το απολαύσει σήμερα ή θα επιλέξει να το φυλάξει στην κάβα του, ώστε να το γευτεί αρκετά χρόνια μετά.

Πίσω από την επετειακή σφραγίδα που κοσμεί τις συγκεκριμένες φιάλες βρίσκεται η προσωπική φροντίδα της οικογένειας Φουντή, τόσο στην επιλογή των σταφυλιών όσο και στην οινοποίηση.

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε